Konsensus

1. Yhteisymmärrys

Ääntäminen: /ˈkonsensus/
tavutus: kon-sen-sus

In English

Suomen Kryptovaluuttayhdistys Konsensus ry

Suomen Kryptovaluuttayhdistys Konsensus ry on vuodesta 2018 toiminut voittoa tavoittelematon ja sitoutumaton kryptoalan kattojärjestö.

Tarkoituksemme on edistää tietämystä Bitcoinista sekä muista merkittävistä kryptovaluutoista. Yhdistämme alan yritykset, yhdistykset, osaajat, vaikuttajat, asiantuntijat, sijoittajat ja harrastajat.

Ajamme kryptoalan etua Suomessa ja tuotamme materiaalia medioihin ja alasta kiinnostuneille.

Tervetuloa mukaan "Konsun" kryptoperheeseen! Liity mukaan!

Yhdistyksen tavoitteet

Sektorin
edistäminen Suomessa

Yhteistyö alan toimijoiden kanssa

Koulutus ja
tutkimustyö

Missio

Visio

Liity joukkoomme - osaksi Konsensusta

Liittymällä yhdistyksen jäseneksi tuet kryptovaluutta-alan kehitystä Suomessa.

Pääset osallistumaan yhdistyksen tapahtumiin, joissa tapaat samanhenkisiä ihmisiä, verkostoidut ja luot uusia ystävyyssuhteita. 

Jäsenyytemme on ollut ilmaista, mutta vuosikokouksen päätöksen mukaisesti alamme perimään pienimuotoista 15 euron jäsenmaksua vuodesta 2023 alkaen.

Liity yhdistyksen henkilöjäseneksi tästä!

yhdistyksen avoimen Telegram-kanavan jäsentä.

Liity mukaan avoimeen keskusteluun!

jäsentä yhdistyksessä viemässä kryptoalaa eteenpäin! Liity osaksi Konsensusta tästä.

Lyhyesti kryptovaluutoista

BITCOIN (BTC)

Bitcoin on luotu internetin rahaksi. Se on maailman tunnetuin kryptovaluutta ja alan suunnannäyttäjä.

Päivänvalon Bitcoin näki vuonna 2009, kun Satoshi Nakamoto niminen koodari julkaisi internetiin kenen tahansa vapaasti ladattavaksi tietokoneohjelman, joka yhdisti ohjelman ladanneiden käyttäjien tietokoneet Bitcoin-verkoksi. 

Verkosta tuli nopeasti maailman turvallisin raha- ja maksujenvälitysjärjestelmä, jossa rahan lähettäminen mistä tahansa maailman kolkasta tietokoneelta toiselle oli yhtä helppoa kuin sähköpostin lähettäminen osoitteesta toiseen.

[Jatka klikkaamalla tästä...]

[...jatkuu]

Bitcoinissa kaikki tapahtuu matematiikan säännöillä. Se miten raha liikkuu osoitteesta toiseen, miten siirron oikeellisuus varmennetaan ja miten järjestelmään syntyy lisää bitcoineja tapahtuu kaikki ennalta määritellyin matemaattisin säännöin. Nämä säännöt on lukittu, eikä niitä voi muuttaa kukaan - ei edes ohjelman luoja. Tiedämme, että maailmaan luodaan maksimissaan 21 miljoonaa bitcoinia ja niiden luomistahti hidastuu jatkuvasti. Vuonna 2032 peräti 99% bitcoineista on luotu ja kierrossa.

Bitcoin on siis tietokoneiden verkko, joka mahdollistaa käyttäjilleen raha- ja maksujenvälitysjärjestelmän ilman pankkeja. Se kilpailee keskuspankkien valuuttojen rinnalla rahan asemasta ja koska se mahdollistaa rahan siirtämisen suoraan käyttäjältä käyttäjälle, tekee se tarpeettomaksi liikepankkien tarjoamat suljetut maksujenvälitysjärjestelmät.

Bitcoinin käyttäminen on nykyisin todella helppoa. Kuka tahansa voi ladata älypuhelimeensa Bitcoin-lompakon ja alkaa vastaanottamaan bitcoineja. Käyttöönotto ei vaadi lupia tai tunnistautumista ja alkuun pääsee parissa minuutissa.

Tänään bitcoin toimii vielä huonosti rahana, sillä sen hintavaihtelu eli volatiliteetti on suurta. Moni pitääkin bitcoinia enemmän sijoitusinstrumenttinä tai säästökohteena. Volatiliteetistään huolimatta bitcoinin arvonnousu on ollut vuosien saatossa on huimaa. Tämän hetken yhden bitcoinin (BTC) arvon dollareissa näet ohessa olevasta Coin360.comin heatmapistä.

ETHEREUM (ETH)

Bitcoinin myötä maailma ymmärsi lohkoketjuteknologian mahdollisuudet. 

Vuonna 2015 julkaistiin kryptovaluutta Ethereum, joka mahdollisti ns. älysopimukset. Ne mahdollistivat täysin uudenlaisten hajautettujen finanssipalveluiden rakentamisen (DeFi-palvelut) Ethereumin tarjoaman alustan päälle. Esimerkiksi Suomesta kotoisin oleva, lainaamiseen keskittynyt Aave on kasvanut yhdeksi kryptomaailman merkittävimmistä finanssipalveluista.

Ethereumin tarjoama alusta mahdollistaa kenelle tahansa oman kryptovaluutan luomisen. Tämä laukaisi erilaisten Ethereumin verkossa toimivien kryptovaluuttojen vyöryn markkinoille, sillä Bitcoinin päälle omia kryptovaluuttoja ei voi rakentaa.

Sittemmin erilaisia Ethereumin kaltaisia alustoja on luotu markkinoille useita ja erinimisten kryptovaluuttojen määrä on kasvanut nopeasti.

VAKAAVALUUTAT (USDT, USDC)

Vakaavaluutat ovat arvoltaan sidottu perinteisiin valuuttoihin suhteessa 1:1. Ne ovat kryptomaailman dollareita, joita käytetään silloin kun kryptoja ei haluta siirtää pankkitilille perinteisiksi valuutoiksi. Vakaavaluutoista tunnetuimpia ovat Tether (USDT) ja USD Coin (USDC).

MUUT KRYPTOVALUUTAT

Kryptovaluuttoja on paljon ja hyvin erilaisia. Bitcoin on toki vakiinnuttanut asemansa internetin rahana ja Ethereum puolestaan alustana, jonka päälle rakennetaan finanssipalveluita. Mitä enemmän kryptovaluuttoihin tutustut sinä nopeammin huomaat, että kaikille kryptoille ja palveluille löytyy omat uskolliset kannattajansa. Valtaosa kryptomaailman keskusteluista käydään Telegram-viestipalvelun avoimilla kanavilla.

Kirjoittanut: Mika Wahlman 05/2023

VAROITUS

Nykyisin kryptovaluuttoja on yli 100 000 ja niitä syntyy kuin sieniä sateella. Kryptovaluuttojen maailma on villi ja pitkälti reguloimaton. 

Koska kuka tahansa voi luoda uuden kryptovaluutan on kryptoissa suuri mahdollisuus ajautua huijauksen kohteeksi. 99,9% uusista kryptoprojekteista on puhtaita huijauksia eikä myöskään monet olemassa olevat kryptovaluutat kestä syvempää tarkastelua.

Kun tutustut kryptoihin keskity aluksi ymmärtämään mikä on Bitcoin. 

Vasta opiskelun jälkeen on mahdollista ymmärtää muita kryptovaluuttoja ja eri kryptojen eroavaisuuksia. Ja muista kaikista tärkein asia - kun luot ensimmäisen kryptolompakkosi: 

ÄLÄ KOSKAAN luovuta yksityisiä avaimiasi (private keys) kenellekään!

Turvallisesti alkuun pääset liittymällä yhdistyksemme jäseneksi! Kauttamme saat neuvoja ja ohjeita, mutta ET sijoitusvinkkejä.

Media- ja julkaisutoiminta

Suomen Kryptovaluuttayhdistys Konsensus ry toimittaa ajankohtaista kryptoaiheista materiaalia useisiin suomalaisiin päämedioihin.

Tuotamme myös sisältöä sosiaalisiin medioihin kuten Youtube, Twitter, Telegram, LinkedIn ja Facebook.

Viisas Raha on Suomen Osakesäästäjien julkaisu.Kirjoittajina Anton Räsänen, Henri Väkeväinen ja Mika Wahlman.
Bittiraha.fi on
suomalaisen Coinmotion tuottama julkaisu.
Henri Väkeväinen tuottaa sivustolle viikkojulkaisua.
Yhdistys on usein keskustelemassa kryptovaluutoista
Suomen
päämedioissa.
Uudelle Youtube-kanavalle koostamme hiljalleen uutta ajankohtaista sisältöä.Ylläpitäjänä ja houstina Henri Väkeväinen.
Keskusteluryhmämme
löytyvät Telegram -viestintäsovelluksesta.
Täältä saat apua kaikkiin kryptokysymyksiin!
Facebookissa
tiedotamme uutisista, tapahtumista ja julkaisuista.
Yhdistyksen vanha Facebook-sivu ei ole enää käytössä.
LinkedInissä
voi verkostoitua ja löytää yhteistyökumppaneita.
Loistava työkalu
verkostoitua!
3ELnGXAdgGtA8w4acWi1BV3KncNM8V7Ffz

Tee yhdistykselle Bitcoin-lahjoitus!

Voit tukea toimintaamme lähettämällä bitcoineja (BTC) osoitteeseen:

3ELnGXAdgGtA8w4acWi1BV3KncNM8V7Ffz